Antwerp Stars - Forza Anverpia 11-09-2013

Woensdag 11 september 2013

 

Het is weer begonnen na een paar oefenmatchen en de bekermatch van vorige week is het seizoen eindelijk begonnen. Het is wel even wennen dat het nu op een woensdag match is maar we kunnen dat wel aan, maar de spelers misschien nog even niet dat zag je wel in het begin.

 

Eerste helft:

 

Na het afgeven van de papieren en de passjes controles konden we eindelijk beginnen. De supporters en spelers van Antwerp Stars waren er klaar voor. De andere ploeg leek er minder klaar voor toen ze maar met 5 kwamen opdagen. Hun keeper nog niet aanwezig en geen wisselspelers. Dit kon dus echter wel in het voordeel van onze mannen werken maar niets is minderwaar. Wat bleek hun keeper en nog een speler kwamen iets te laat maar hun vervangende keeper wist heel goed wat hij deed en de druk zat er meteen goed in.

 

Echter kwam alles heel traag op gang in de eerste helft. De passen kwamen niet echt aan zoals gewild, de ballen gingen er niet in en er werd vreselijk slecht gecommuniceerd tot grote ergernis van Nick. Uiteindelijk gebeurde het, we kwamen na 10 minuten op een 0 – 1, een corner die de tegenpartij een tikkeltje achteruit gaf en vanop die positie schoot. Dit schot kwam op een medespeler van die, zelf verbaasd, de bal binnentikte. Op achterstand komen was misschien niet slecht, hierdoor werd er meer gedrukt en meer kansen verwekt. Helaas kwam er alweer een doorbraak na 20 minuten spelen van Forza die met enkele passen en passeerbewegingen langs onze verdediging kwamen en de score op een 0 – 2 plaatsten.

Rond de 21ste minuut leed Forza Anverpia balverlies. Matthias nam de bal mee vanop de middellijn, enkele passeer bewegingen en maakte na enkel zenuwslopende seconden de 1 - 2.  De rest van de tijd werd er strak verdedigd, er kwamen nog enkele aanvallende acties langs beide kanten. Waaronder  ook een heerlijk opbouwende aanval tussen matthias en thijs, maar de keeper had de bal klemvast. Het zit erin voor onze stars, enkel moet het zich ook nog tonen in de doelcijfers. We gaan vermoeid de rust in met een 1 – 2.

 

Tweede helft:

 

De tweede helft begon ook stilletjes maar het werd wel duidelijk dat ze wakker waren geworden tijdens de helft. Meteen begon onze Stars met een schot op doel van Thijs dat maar rakelings naast ging. Dit wakker worden zorgde voor een paar geslaagde passen een beter samenspel en een paar goals daardoor kwamen ze helemaal terug. Na 2 minuten spelen viel Thijs over de bal, Fabrice aarzelde niet en nam de bal mee naar het doel, daar speelde hij de bal door naar de 2de paal waar Nick de gelijkmaker maakte, 2-2. Forza Antverpia was er niet geheel mee akkoord vermits Thijs “in de weg” lag, maar hier had de scheids geen oren naar. Forza bleef aanvallend zeer sterk spelen waardoor Stef enkele broodnodige saves heeft gemaakt die zorgde voor het behoud van de score. Antwerp Stars jaagde de druk nog wat met enkele doelpogingen, maar de keeper hield stand. Na 5 minuten kansen aan beide kanten verguld Forza hun kans met een 1-2tje en brengen hun ploeg op een 2 – 3 voorsprong.

Na 9minuten kreeg Antwerp Stars een corner te pakken, Thomas kwam ingelopen en daar maakte Forza Antverpia volledig bewust en overduidelijke obstructie fout die ook de scheidsrechter had gezien. Volledig correct floot hij dan ook de fout en liet niet doorspelen. Matthias legde deze bal een tikje opzij waarop Nick hem loeihard binnen trapte, 3 – 3, maar de wedstrijd is nog verre van afgelopen. De kansen bleven maar beide ploegen maakte meer en meer fouten door vermoeidheid. Na 22minuten in de 2de helft maakte Forza Antverpia de 4 – 3 met een rebound goal. De Antwerp Stars bleven jagen en gaven het niet op, ze wilden een punt en liefst 3 punten pakken. Met nog een 5 tal minuten werd het steeds spannender maar slaagde de andere ploeg er toch in op voorsprong te blijven.

 

Het werd steeds spannender de goals werden niet gemaakt ook al waren er kansen aan beide kanten tot thomas de gelijkmaker maakte, 2 minuten voor het einde, Matthias stond op dezelfde positie als onze voorbije vrije trap, zocht Thomas op die komt ingelopen en legde de bal af waarop Thomas hem in de verste hoek binnentrapte, 4 – 4.

 

Dit zorgde er voor dat de laatste minuten alles beslissent konden zijn maar uiteindelijk bleef het 4 – 4

 

Tenslotte hoe denk ik in het kort over de match.

 

Eerste helft trok op niets, in de tweede helft kwamen we goed terug en uiteindelijk werd het nog een verdiende gelijkstand. Er zit vuur in de ploeg, die de 2de helft eruit kwam, dit vuur zouden we van de start moeten zien. Hopelijk zien we in de volgende match wel betere passen en COMMUNICATIE dit is een groot werkpunt.

 

Ik sluit toch af met een positief puntje het teamgevoel zit echt wel goed en als er nog wat word getraind zitten we met een zeer goede ploeg.

 

Met de gezoute groeten van De Maes en Timmeke

Tags: