Corona Amberes - ZVC Antwerp Stars 14-10-2013

Maandag 14 Oktober 2013

Kort Verslag

Ondertussen zijn we al een paar matchen verder en we weten wat we op ons bord krijgen. De tegenstanders worden er niet zwakker op en dat blijkt ook weer in deze match. 

Het spel begint en al snel wordt het duidelijk dat het een mooie match gaat worden. Een klein minpuntje wat iedereen kon beaamen, zelfs de tegenstanders, was dat de zaal te klein is. De lijnen liepen langs elke kant van de zaal maar +- 50 cm van de muren. Even wennen maar uiteindelijk mag dat niet de match bepalen. Na enkele minuten gebeurt het, de tegenpartij maakt de eerste 2 goals en dit steekt toch wel even maar ze laten de moed niet zakken. En dat blijkt ook in de volgende minuten van de eerste helft doordat Thijs de 2-1 maakt en met deze score gaan we de rust in.
 
De tweede helft begint minder vlot en na een beetje frustratie in de ploeg wordt Simon op de bank gezet. Het spel gaat verder en de tegenstanders maken de 3-1. De ploeg blijft doorzetten en Matthias maakt de verdiende 3-2. Maar daar antwoord de tegenpartij dan weer op met de 4-2. Het spel lijkt gespeeld maar niets is minder waar, er komt een doorbraak en Matthias maakt de 4-3 dit zorgt voor een enorme vechtlust in de laatste minuten. Jammer genoeg blijft de stand onverandert en keren de antwerp stars na een mooie match weer naar huis met een eindstand van 4-3. 
 
Mijn mening is als volgt: Het begon met een stevig tempo en dit kon de ploeg zeker aan maar door zachte passen, miscommunicatie en frustraties was er toch een spanning in de zaal. Ik zeg zeker niet dat er slecht gespeeld is maar niet alleen Simon had de bonen moeten vreten. (Spreekwoord: Simon heeft niet als enige fouten gemaakt of minder gespeeld)
 
Hopelijk halen we op 23 Oktober de winst nog eens binnen en wordt het team beloond voor hun inzet en samenspel.
De supporters staan alvast achter jullie en samen staan we sterk .
 
Met de groetz De Maes
 
Lang verslag
 
Aantreden tegen nummer 2 in het klassement. De druk was er alvast maar laten we niet vergeten dat de strijdlust er ook was. Meteen werdt duidelijk dat Corona Amberes hun tweede plek verdienen, ze spelen beheerst, mooi opbouwend voor de aanval en verdedigend staan ze zeer sterk. De keeper van Corona Amberes speelde een zeer stevige wedstrijd, hij speelde ook een belangrijke rol in de wedstrijd. Zijn coaching als spelinzicht waren dergelijk goed waardoor hij het team prachtig door onze verdediging loodste...
 
Na een kleine 8 minuten zit het er al tegen, de eerste tegengoal vliegt onze netten in, 1 - 0. Enkele minuten later krijgen we alweer een tegendoelpunt te slikken, 2 - 0. De moed zakt echter niet in ons schoenen en we knokken terug, tikken de bal rond en blijven jagen achter iedere bal.
 
Op de 17de minuut is het ons beurt en tikt Thijs netjes de 2 - 1 binnen. De druk wordt nog even hoog gelegd tot een poging voor gelijkstand de rust in te gaan, mooie kansen openen zich aan beide kansen maar niets vliegt binnen.
 
De rust in met een 2 - 1 stand.
 
We vliegen er weer in, aanvallen worden opgebouwd maar helaas niet afgewerkt, de verdediging zit ook goed dicht. Na 29 minuten blijkt deze toch niet dicht genoeg te zitten en werken de Corona Amberes de bal in onze goal. 3 - 1.
 
Om maar eens te spreken van een snel antwoord neemt Matthias de bal en maakt de 3 - 2. We volgen ze op de hielen, niet letterlijk natuurlijk want de scheids heeft een goed oog alsook is dit een zeer faire match.
 
Onze euforie was maar van korte duur nadat ze een minuut later een 4 - 2 maakte. Verder blijft de strijd gelijkmatig opgaan terwijl de score anders verteld. Na een 46minuten spelen maakt Matthias nog de 4 - 3. De bal wordt snel terug op de stip gelegd en we gaan er volaan voor de gelijkmaker. Helaas buiten enkele kansen bleef dit het eindresultaat van een welgestreden match waarop we niet oneervol zijn ten onder gegaan. Het niveau dat gespeeld werdt lag hoog en het spel dat we speelden paste zich daarnaar aan. Als we dit kunnen aanhouden is onze volgende match binnen.
 
Woensdag treden we thuis aan tegen Cuba Libres, tijd om eens te winnen. Kom mee supporteren en juich onze mannen naar de overwinning die ze verdienen!

 

Tags: